duurzame kinderkleding

Duurzame kinderkleding (én betaalbaar)

Er is niets leukers dan een tof geklede baby of kleuter. Maar waar vind je duurzame & betaalbare kinderkleding? Little ones grow up (baby’s groeien gemiddeld met zes maten het eerste jaar). Dus groeien ze uit die leuke #OOTD. Om dit proces nét even wat milieuvriendelijker te maken zijn er alternatieven. Zoals een heleboel duurzame én betaalbare kinderkleding merken, maar ook gave tweedehands kledingwinkels die deze kindermerken verkopen. Hier vind je een lijst met onze favorieten:

Duurzame babykleding van Mini Rodini

In Scandinavië begrijpen ze het. Frisse, tijdloze designs waar je spontaan hebberig van wordt en nooit zullen vervelen. Mini Rodini is duurzaam, maar iets minder betaalbaar. Maar hé duurzaam shoppen is kiezen voor merken die een eerlijke prijs durven te vragen. Mini Rodini let op duurzaamheid op het gebied van stoffen. Zoals biologisch katoen, tencel en gerecycled polyester. In veel tweedehands winkels kun je Mini Rodini in perfecte staat aanschaffen, quality! Ontdek Mini Rodini via de website.

Tweedehands bij Achtung Baby

Oh oh Den Haag! In de Prins Hendrikstraat in Den Haag vind je diverse baby concept stores, maar Achtung Baby mag je zeker niet overslaan! In het kader van duurzame én betaalbare kinderkleding vind je de leukste merken bij Achtung. Van Tumble & Dry, Mini Rodini, Bobo Choses en Petit Bateau. De prachtigste tweedehands exemplaren van deze merken vind je er terug. Je kunt er zelf ook (merk) kleding inbrengen, waar je een deel van de opbrengst krijgt. Alles wat niet wordt verkocht kun je schenken aan het goede doel of alsnog ophalen. Ook leuk: je kunt je kind ook laten knippen door een kinderkapper. De mooiste baby/kinderwinkel achter de duinen…

Achtung, Prins Hendrikstraat 97 Den Haag

Achtung tweedehands winkel kinderkleding den haag
De mooiste babyspullen achter de duinen… via Achtung Baby

Duurzame kidswear bij Gray Label

Als je het hebt over tijdloze kledingmerken dan is dit er één om te onthouden. Het Nederlandse ‘Gray Label’ hanteert het minimalisme als uitgangspunt voor hun ontwerpen. Denk aan fijne, kwalitatieve stoffen, eenvoudige prints en pasvormen die nooit out of style zullen gaan. Lekker duurzaam dus. Daarnaast zet Gray Label zich in voor eerlijke productie, arbeidsomstandigheden en prijzen.

Gray Label via de website

duurzame kinderkleding
Voor kleine minimalisten via Gray Label

Betaalbare merkkleding bij LEUK! – Ede Centrum

Ook in het noorden van het land kun je shoppen voor je kroost. Zo vind je bijvoorbeeld in het centrum van Ede, kledingwinkel Leuk! Met een beetje mazzel scoor je bijvoorbeeld tweedehands, maar gloednieuwe Vans, Adidas of Nikes voor je baby. Net als bij Achtung Baby kun je hier je (merk) kleding inbrengen voor een tweede kans.

Leuk! Grotestraat 106b, Ede

Betaalbare babykleding via HEMA | Zeeman | C&A

Over duurzame én betaalbare kinderkleding gesproken! Wist je dat bovengenoemde winkelketens allen een lijn hebben van verantwoord geproduceerd en biologisch katoen? Inclusief OEKO-Tex en GOTS certificaat. Ook gebruikt bijvoorbeeld Hema duurzame stoffen zoals bamboe? Van rompers met toffe prints, tot aan gehele outfits. Duurzaam en betaalbare kinderkleding met een sidenote. Deze winkelketens liften mee op de duurzame trends die is neergezet door onafhankelijke, kleine ondernemers. In het kader van ‘support your locals‘ shop je je exclusieve items dan ook bij kleine winkels en je basis items (nooit.genoeg.rompers) bij de Hema, Zeeman of C&A.

duurzame en betaalbare kinderkleding
Set van 3 rompers biologisch katoen via Hema.nl

Bobo Choses

Het Spaanse merk Bobo Choses is opgericht in 2008 en komt ieder seizoen met de leukste grafische en kleurrijke prints. En ze zijn ook nog eens mega comfortabel! Dat wil je als kind (en wij zelf ook). Alle gebruikte stoffen zijn verantwoord, zoals biologisch katoen, en gemaakt om eeuwig van te houden. Bobo Choses wordt online verkocht, maar ook in babyspeciaalzaken door heel Europa. O.a verkrijgbaar bij Store of Daydreams, Smallable, Suus & Suus

Bobo Choses vrolijke prints
Instant happiness via Bobo Choses

Moonbeam Collective – Slow Fashion

Oh-em-gie, bestaat er iets als watertanden van kleding? De handgemaakte outfits van Moonbeam Collective zijn geïnspireerd op de avonturen van een kind. Denk aan linnen jurken, toffe tuinpakken, luchtige blouses. Als kind wil je tenslotte niet in een keurig jasje worden gestoken. In het kader van slow fashion kies je je item uit de shop en wordt deze binnen een paar dagen voor je gemaakt. Op maat wel te verstaan. Check it out > Moonbeam Collective via de website.

Slow Fashion via Moonbeam Collective
Slow Fashion via Moonbeam Collective

Nog meer tips voor duurzame baby en kinderkleding

Naast het kopen van duurzame kleding kun je er ook aan denken om kleding door te geven. Of je organiseert een ruilparty met vrienden die ook kids hebben. Ook kun je oude kleding laten vermaken (bijvoorbeeld via Little Boomerang of de kleermaker) of zelf op zoek gaan naar kleding van duurzame stoffen.

Heb jij nog tips, leuke winkels of merken? Help andere moms out there en laat een reactie achter hieronder!

Lees ook: Zo koop je duurzame kleren

Leave a Reply