Duurzame feestartikelen

Party like a rockstar met deze duurzame feestartikelen

PARTY! Haal de regenboog slingers, gouden confetti kanonnen, ananasrietjes en roltongen maar uit de kast. Het feest is AAN! Hé en als je dit nou eens op een wat duurzamere manier wilt doen? Denk aan duurzame feestartikelen zoals natuurlijke confetti, leuke feestslingers, duurzame wenskaarten. Bestaat dat? We zochten het voor je uit!

Duurzame feestslinger

De regenboogslinger is altijd leuk. De plastic vlaggenlijn staat ook bijzonder gezellig. Maar stel, je hebt behoefte aan iets nieuws of je vlaggenlijn zit in de knoop, dan kun je mooi aan de slag met een duurzamer alternatief. Daarom ideeën: een stoffen vlaggenlijn met lapjes oude stof. Of een pompomslinger van duurzame garen (video: techniek pompons maken)? Nog leuker: deze stoffen slinger via Westwing. Is het ook niet erg als ze na het feestje nog een dagje blijven hangen… 🙂

stoffen slinger Westwing
Feestslinger van gerecycled papier via Westwing

Natuurlijke confetti

Gouden confetti is natuurlijk prachtig voor op tafel of in de envelop met de uitnodigingen, maar echt duurzaam is al dat plastic niet. Daarom zijn er alternatieven. Zo kun je je eigen confetti maken met een figuurpons of perforator. Gebruik oude tijdschriften, gekleurd gerecycled papier of maak bladconfetti met materialen van buiten! Geen tijd? Deze ‘Throw & Grow’ confetti van Nikoniko (say cheese in het Japans) groeit uit tot toffe veldbloemen! Gedroogde planten en bloemen (lavendel bijvoorbeeld!) zijn ook ideaal te gebruiken als natuurlijke confetti.

“Throw kindness around like confetti”

https://www.instagram.com/p/BhtDK6WHhfT/
Throw & Grow plantbare confetti via Nikoniko.nl €9,95

Milieuvriendelijke ballonnen

Heel eerlijk, ballonnen zijn in welke vorm dan ook niet per sé OK voor onze natuur. Veel ballonnen komen namelijk in de zee terecht. Gezien latex binnen +- 12 maanden verteert, kan het in de tussentijd door dieren worden aangezien als eten. Natuurlijk rubber is daarentegen wel een duurzamere grondstof en kan worden hergebruikt. En zoveel duurder zijn ze ook niet, 24 stuks voor €6,50 via Mambeco.

Ballonnen van natuurlijk rubber, €6,50 voor 24 stuks via Mambeco

Verantwoord ‘wegwerp’servies

Iets wat je weggooit is natuurlijk niet per se heel duurzaam. Maar je kunt wel kijken naar hoe een product is gemaakt. Of hoe makkelijk het kan worden afgebroken in de natuur en of je het misschien toch nog iets vaker kunt gebruiken dan één keer. Je kunt kiezen voor papieren rietjes, maar rietjes van bamboe of RVS gaan dan weer langer mee. Scoor je bijvoorbeeld gewoon bij Dille & Kamille. Je kunt papieren bekers kopen, maar ook kiezen voor een set van bamboebekers of borden. Die gebruik je vervolgens weer voor een picknick. Servetten? Mooie stoffen servetten gaan jaren mee. Over duurzame feestartikelen gesproken…

Verantwoorde uitdeelzakjes (kids)

Noem het een uitdeelzak, wij noemen het de goodiebag. Maak ‘m zelf van papier, scoor een leuke tote bag of regel deze craft uitdeelzakjes van Party Deco met flamingo’s van de Hema. Wat doe je erin?

Duurzame feestartikelen
Natuurlijke snoepjes van Goody Good Stuff – foto via Ilovehealth.nl
  • Een zakje eco-friendly waskrijtjes via Ilovespeelgoed.nl
  • Een zakje natuurlijke snoepjes van de Goodie Good Stuff (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • Zelfgemaakt kralenarmbandje met letterkralen
  • Polaroid foto met de birthday boy/girl
  • Inclusief een stickervel om de polaroid foto te versieren

Allright, jij bent klaar voor een feestje. Heb jij nog leuke tips voor een duurzame feestartikelen? Deel het in een comment hieronder!

Lees ook: Deze plastic items gebruik jij iedere dag en zijn simpel te vervangen

Leave a Reply