duurzame zwemkleding

zwemkleding gemaakt van visnetten Econyl. Van zwembroeken voor mannen en kids tot bikini's en badpakken voor vrouwen. Je vindt het hier.

Duurzame zwemkleding voor kids, mannen en vrouwen

Tja, als we dan toch duurzaam aan het shoppen zijn, waarom dan niet meteen voor duurzame zwemkleding? We zetten in deze blog de meest duurzame alternatieven voor bikini’s, badpakken en zwembroeken voor je onder elkaar. Have a worry free summer!

Augustine Amsterdam

Niets vervelender dan knellende bikinibandjes, niet goed zittende bikinibroekjes of een slobberend badpak. Augustine Amsterdam pakt het anders aan en combineert minimalistisch design met eco-friendly materiaal/garen. Het resultaat? Prachtige duurzame swimwear. Voor de garen maken zij gebruik van ECONYL, bestaande uit 100% gerecycled nylon afkomstig van ‘waste’ zoals visnetten die achterblijven in de oceaan. Benieuwd naar de collectie? Je ontdekt ‘m hier.

duurzame zwemkleding dames
Augustine Amsterdam

Batoko – We’re rubbish. Litteraly.

“We’re rubbish. Litteraly”. Oftewel, zwemkleding gemaakt van afval. Nou als je zo begint, zijn we om. Batoko maakt duurzame badpakken – voor kinderen en grown ups, gemaakt van plastic afval uit de oceaan. Inmiddels hebben ze zo’n 220.000 (!) plastic flesjes omgetoverd tot de leukste badpakken. Neem een kijkje op hun kleurige Instagram account of shop right away op Batoko.com.

badpak van gerecycled plastic van Batoko
100% gerecycled ‘oceaanplastic’ – badpak €55,- via Batoko,

Ecoalf – duurzame zwembroek voor jongens en mannen

Because there’s no planet B. Ecoalf is opgericht voor een volgende generatie. Ze zijn keurig B-corp gecertificeerd en laat zien dat zij hun business inzetten voor een groter goed, oftewel het verduurzamen van de wereld. Voor o.a hun zwemkleding hebben ze het Upcycling the Oceans project, waarbij ze in diverse landen zoals Spanje, Thailand en Griekeland samenwerken met vissers om de bodem van de oceaan op te ruimen. Het plastic dat hier wordt gevonden, zoals oude visnetten, maar ook PET flessen worden omgezet in polyester garen. Je raadt het al; deze garen worden gebruikt om toffe zwembroeken te maken voor mannen, maar ook voor kids. In Nederland o.a online verkrijgbaar via Zalando, Peek & Cloppenburg en Bijenkorf. Meer weten? Check www.ecoalf.com

JUNGL Amsterdam – duurzame zwemkleding van visnetten en plastic

Wie zegt dat duurzaam niet sexy is? De badpakken en bikini’s van JUNGL Amsterdam is voor ware tijgers. Waarom? Ten eerste is deze zwemkleding gemaakt van hergebruikte materialen als visnetten en oceaanplastic. Ten tweede bieden ze bescherming tegen UV straling. Ten derde worden ze ook nog eens onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Portugal. Oh en heb je de designs al gezien? Roaarrww! En dat alles óók nog eens vanuit hartje Amsterdam. Ontdek alle duurzame zwemkleding op de website van JUNGL Amsterdam.

Duurzame zwemkleding JUNGL Amsterdam
JUNGL Amsterdam via website

HalaxHalla – Nordic Design

Stand out en feel good, is waar ze bij Halla x Halla voor staan. En hallo, wat zijn deze bikini’s en badpakken leuk! Het merk is opgericht door een vrouwelijk design duo met een Finse achtergrond. Naast het gebruik van duurzame materialen zoals nylon afval uit de visserij zorgt Halla x Halla ook voor transparantie in de rest van de keten. De zwemkleding wordt geproduceerd in een fabriek in Bali, met een eerlijk loon en goede werkomstandigheden. Kijk, zo hou je ‘t leuk. Halla x Halla via hallaxhalla.com.

Mini Rodini, kids are the future

Mini Rodini is hét duurzame baby- en kindermerk. Zweeds van oorsprong, maar inmiddels zijn weg gevonden in vele boetieks en online shops in Nederland. Ze zijn één van de voorlopers als het gaat om het gebruik van duurzame materialen, het recyclen van gebruikte materialen en het opzetten van toffe projecten rondom duurzaamheid. Voor toffe outfits, maar ook zwemkleding voor jongens én meisjes, ga je naar Mini Rodini. Kijk nou, deze zwembroek met konijnenoren! Verkrijgbaar via minirodini.com voor €45,-.

duurzame zwemkleding kids
Zwembroek Konijnenoren, Mini Rodini, €45,-

AllSisters responsible swimwear

Hola guapa! Wie zegt dat duurzaam niet sexy kan zijn? De responsible swimwear van het Spaanse merk AllSisters bewijst het tegendeel. De bikini’s en badpakken zijn gemaakt van gerecycled materiaal en overtallig materiaal uit andere fabrieken. Ook leuk, de zwemkleding is ook nog eens fijn geprijsd. AllSisters verkrijgbaar vanaf €40,- via allsisters.com.

duurzame zwemkleding allsisters

Aya Label – Eco friendly swimwear

Aya Label is in 2018 opgericht met kwaliteit als belangrijkste speerpunt. Omdat duurzaamheid een belangrijke rol speelt in de filosofie van Aya Label werd een percentage van de opbrengst gedoneerd aan milieuorganisaties. Daarnaast wordt alle zwemkleding gemaakt van Econyl. Dat is nylon verkregen van visnetten en andere nylon ‘waste‘. Leuk: je ontvangt 10% korting op je eerste bestelling als je je aanmeld op de nieuwsbrief! Geloof ons, dit merk wil je deze zomer nog ontdekken. Aya Label via ayalabel.com

duurzame zwemkleding aya label

Two-third: (zwem)kleding geïnspireerd op de oceaan

Omdat tweederde van de wereld uit oceanen bestaat is de kleding van Twothirds geïnspireerd op, je raad het al, de oceaan! We waren al fan van de toffe walvistruien en sokken, maar nu is er ook een swimwear collectie! De vrouwencollectie bestaat daarom uit badpakken en bikini’s van gerecyclede plastic garen – de herencollectie bestaat uit plasticvrije boardshorts. En mooiiiiii…! Je bestelt de collectie online op twothirds.com of in Nederland bij Concrete in Den Haag.

Twothirds - duurzame zwemkleding
Twothirds, let’s enjoy the ocean responsibly! Shop via Twothirds.com

Dedicated, Deens design

Op de één of andere manier kunnen ze dat daar in Scandinavië gewoon ontzettend goed: design. Ook dit merk, Dedicated, laat maar weer zien hoe ze niet alleen toegewijd zijn aan het maken van mooie items, maar ook duurzame items. Ze hebben het gewoon begrepen. En wij ook, dit badpak wil toch iedereen? Gemaakt van PET flessen en eco vriendelijke inkt voor de bloemen. Check. Badpak Dedicated via dedicated.com, €79,95

Duurzaam badpak print
Sport Swimsuit Rana Daisy, €79,95

Ook een tof merk gespot dat duurzame zwemkleding produceert? Laat het weten in een comment hieronder!

Meer weten over duurzaam shoppen? Lees onderstaande blogs!

Leave a Reply