Duurzaam kinderspeelgoed

De leukste merken voor duurzaam kinderspeelgoed

Je kent het wel, er komt een kinderfeestje aan en de ouders hebben tussen neus en lippen door laten weten dat je hun kind tegenwoordig blijer maakt met ‘duurzaam speelgoed’ in plaats van de plastic poppen en speeltoestellen. Hm oké, waar begin je? We zetten de leukste merken met duurzaam speelgoed voor je onder elkaar.

Greentoys

Greentoys is een Amerikaans merk dat 100% eco-vriendelijk speelgoed maakt. Hun motto: Every day is Earth Day. Al het speelgoed is gemaakt van gerecycled plastic, afkomstig van melkflessen en verpakt is recyclebaar karton bedrukt met soja inkt. Daarnaast ziet het ook nog eens tof uit! Greentoys, o.a. verkrijgbaar online via Ilovespeelgoed of in de winkels van Sissy Boy.

Standspeelgoed van Quut

Met een totaal van 24 kinderen heeft het team van het Belgische merk Quut alle ervaring met slechte kwaliteit strandspeelgoed. Daarom focussen zij zich op innovatieve, duurzame en slimme ontwerpen waar kids urenlang plezier van hebben. Zandemmers, stapeltorens, gieters – dit duurzaam speelgoed vind je bij o.a. Ilovespeelgoed.nl.

Plantoys

Better Kids, Better World – is het credo van Plantoys. Met een duurzame mindset maken zij speelgoed die niet alleen superveilig zijn voor kids, maar ook het milieu niet belasten op het gebied van materiaal en productie. Zo maken ze gebruik van natuurlijk rubber, hout en natuurlijk inkt. Handig: ze hebben producten voor alle leeftijden – je kunt zelf kiezen! Hoewel dat misschien toch lastig wordt als je hun geweldige assortiment bekijkt… Het speelgoed van Plantoys is online verkrijgbaar en een gedeelte in de winkels van Sissyboy.

Zsilt, circulair kinderspeelgoed

Je hoort het goed, circulair kinderspeelgoed. En wel gemaakt van plastic afval uit Nederlandse huishoudens! Jawel, dat betekent zomaar dat jouw shampoofles is verwerkt in het badspeeltje van je kind. Hoe leuk is dat? In Nederland zijn we namelijk hartstikke goed in het verwerken van plastic, dus alle producten worden ook nog eens lokaal hier in Nederland geproduceerd. En eerlijk, het ziet er ook nog eens bijzonder leuk uit dus absoluut een cadeautip! Meer info en shoppen via zsilt.nl. Check it out!

Holtziger Houten speelgoeddieren

Leuk voor op de plank in de babykamer, of als figuranten in de avontuurlijke verhalen van je kind – de houten speelgoeddieren van het Duitse merk Holtziger doen het goed op ieder feestje. Ze zijn gemaakt van duurzaam esdoornhout en afgelakt met verf op waterbasis. Verkrijgbaar o.a online via Villahoera.nl.

Hout en bamboe bij Liewood

Mooi om naar te kijken, het Deense merk Liewood weet van kinderspeelgoed onderdeel van het interieur te maken. Van houten bijtringen, tot rammelaars – Liewood maakt duurzaam speelgoed dat levenslang meegaan. Kijk, dat kunnen we wel gebruiken. O.a verkrijgbaar via Ilovespeelgoed.nl

Zijn er volgens jou nog merken die hierbij echt niet mogen ontbreken? Laat het weten in een comment of stuur ons een mailtje!

Leave a Reply