natuurhuisjes nederland

Dit zijn de leukste natuurhuisjes in Nederland

Niets is leuker dan op vakantie gaan. Maar flinke afstanden leggen met het vliegtuig of de auto is niet alleen minder duurzaam, het is ook niet nodig! Onderstaande natuurhuisjes staan niet alleen in de wilde natuur van Nederland, maar zijn ook supertof om in te verblijven! Let’s go sunny hunny!

Cabiner

Off the grid. Dat is het concept van het concept Cabiner. In diverse natuurgebieden in Nederland staat er één verstopt. Een prachtig, innovatief ontworpen natuurhuis, waar je volledig op jezelf bent aangewezen. Stroom op basis van zonnepanelen, warmte door middel van houtblokken die je zelf moet hakken met een bijl die in het huisje hangt. Koken op een gietijzeren oven die je stookt met zelfgekapt hout. Douchen met, zelf uit de grond gepompt, water, opgewarmd door wederom de warmte van het zelfgekapte hout uit de oven. Voorafgaand je verblijf krijg je een paklijst. Een slaapzak, goede wandelschoenen, een waterfles. Sommige huisjes zijn namelijk enkel te voet bereikbaar. Meer off the grid kun je het niet krijgen. De huisjes zijn eigenlijk standaard volgeboekt tot een half jaar van tevoren, dus boek alvast voor volgend jaar of zet jezelf op de wachtlijst.

een van de mooiste natuurhuisjes in nederland is toch wel Cabiner - een concept waarbij je volledig off the grid bent.
Off the Grid

Camping Buitenland

In een overwoekerd kampeerterrein in Drenthe zagen vijf vrienden in 2017 een droomparadijs. Het idee: een terrein van 9 hectare, verscholen tussen een bos waar je zelf je eigen woning bouwen. Veel van deze woningen worden verhuurd. En geloof ons; daar komen de prachtigste natuurhuisjes voorbij. Denk aan een omgebouwde GVB bus, een strandhut, maar ook prachtige eco-lodges. Leuk voor met de fam, of gewoon in je eentje, why not? Camping Buitenland. Check this out.

Natuurhuisje Nederland
‘Wildernis’ – accomodatie en foto via Camping Buitenland

Buitenplaats Beekhuizen

Midden in de Veluwe, in de buurt van Arnhem, vind je Buitenplaats Beekhuizen. Dit natuurvakantiepark is knus, back to basics en midden in de natuur. Je kampeert in een luxe, volledig ingericht natuurhuisje, zogeheten pods of lodgetenten. De Lodgetent Wellness heeft zelfs een privé hottub (vanaf €192,- per nacht)! Buitenplaats Beekhuizen, je vind alle natuurhuisjes hier.

natuurhuisjes Nederland
Lodges voor 2 personen via Buitenplaats Beekhuizen

Natuurlofts tussen de weilanden bij Moerslag

Aarde, lounge, water, rust en koken – dat zijn de 5 sfeerthema’s van de natuurlofts in Moerslag. Vanuit het Japanse principe ‘wabi sabi’ zijn de woningen minimalistisch, maar luxe ingericht. Denk aan een bubbelbad verzonken in de vloer, een hottub op het terras, een inloopdouche, een luxe designbed… can we go already?! Ook van buiten ‘blenden‘ deze natuurhuisjes direct tussen de schone natuur van Landgoed Moerslag en zijn woningen eco-neutraal: van zonnepanelen tot waterpompboilers en waterpompen. Hier.wil.je.heen. Landgoedmoerslag, bekijk alle natuurlofts.

natuurhuisjes nederland
Verzonken bubbelbad bij Natuurloft Moerslag.
Foto via website

Privé sauna in de bostuin van natuurhuisje Overloon (via Airbnb)

Deze Airbnb superhost heeft het begrepen. In de bossen van Overloon vind je de bossuite van Derk, die met zijn vintage ligbad op pootjes de ultieme sauna in de wildernis heeft gecreëerd. Verder stook je je eigen vuur in de houtkachel en kun je de fiets pakken om de omgeving te verkennen. Oké, dit is wellicht niet de meest duurzame /eco-lodge, maar als we de reviews mogen geloven kan het niet romantischer dan dit natuurhuisje. En dat in Nederland! Vanaf €129,- per nacht, via Airbnb.

leukste natuurhuisjes Nederland
Romantisch natuurhuisje in Overloon via Airbnb
foto via website

Welk natuurhuisje in Nederland staat er nog op jouw lijstje? Deel het in een reactie hieronder!

LEES OOK: Op vakantie gaan en toch een beetje duurzaam bezig zijn>

Leave a Reply