Netflix serie duurzaamheid

Top 10 (+) Netflix documentaires over duurzaamheid

Het zijn niet per se je chickflicks of high school drama series, maar er zitten er een paar tussen die toch best prima wegkijken én je stof geven tot nadenken. We zetten de top 10 Netflix documentaires over duurzaamheid voor je op een rij. Check it out:

 1. Down to Earth, hierin neemt Zac Efron je samen met health guru Darin Olien mee naar verschillende plekken ter wereld op zoek naar een gezonder en duurzamer leven.
 2. The Game Changers – wat is het beste dieet voor de optimale prestatie van de mens? Maakt vlees je groot en sterk? Topatleten worden door wetenschappers onderzocht.
 3. Chasing Coral, een documentaire uit 2017 over een team van duikers, wetenschappers en fotografen. Over de hele wereld documenteren zij de verdwijning van koraalriffen.
 4. A Plastic Ocean, we weten al langer dat er een behoorlijke plastic soup drijft op onze oceanen. In deze documentaire wordt dat nog eens haarfijn duidelijk én laat men zien wat de impact ervan is op het milieu.
 5. Minimalism, hoeveel spullen heb je nodig? Persoonlijk vinden we dit een heerlijke documentaire. Het laat zien wat belangrijk is in het leven en geeft je direct de inspiratie en boost om te ontspullen.
 6. Mission Blue, ook al zo’n topper. Oceanografe Sylvia Earle, ook wel ‘s werelds eerste ‘aquanaut’ (water equivalent van astronaut) genoemd. Op haar inmiddels 82 jarige leeftijd volgen we Sylvia tijdens haar campagne om de oceanen te redden van bedreigingen zoals overbevissing en giftig afval.
 7. David Attenborough: a Life on our Planet. Een film waarin meneer Attenborough ons laat zien hoe de planeet is veranderd. Van verleden tot toekomst. De film is semi bedoeld als een laatste noodkreet en geeft absoluut stof tot nadenken.
 8. Cowspiracy, the Sustainability Secret. Een klassieker als je het ons vraagt. “We zijn de enige zoogdieren die de moedermelk drinken van een ander zoogdier” – aldus Michael Pollan. Deze docu geeft een inkijk in de zuivelindustrie. Was je nog niet vegan? Dan laat deze docu je er absoluut over nadenken.
 9. Seaspiracy, wat doet de mensheid en al z’n ontwikkelingen met het zeeleven? Je ontdekt het in Netflix’s nieuwste: Seaspiracy.
 10. Niet langer op Netflix, wel een aanrader: The True Cost. Must see, onmisbaar op deze lijst. Wat is de echte prijs van jouw kleding? Met tranen op de bank. Kijkend naar de verhalen over de ingestorte fabrieken in India, verminkte inwoners door de chemische ingrediënten in de leerlooierij. Must. See. Te bekijken via Amazon Prime Video.
 11. Niet langer op Netflix, ook een aanrader: Chasing Ice. Hetzelfde verhaal als Chasing Corals, maar dan documentairemakers die het smelten van de ijskappen vastleggen. Quite shocking!

Extra kijktip

Gemiste kans voor Netflix: Racing Extinction. Na het zien van deze docu, destijds uitgezonden op Discovery Channel is Save Planet A ontstaan. Het brengt op alle manieren mogelijk in beeld wat er mis is met de wereld. Maar ook hoe de allermooiste diersoorten simpelweg uitsterven door ons toedoen. Met mooie verhalen en voorbeelden wordt er ook getoond hoe het anders kan en wat we vandaag kunnen doen voor een betere wereld. Absolute aanrader, te bekijken via Amazon.

Dit vind je misschien ook leuk: