i need you - dit kan jij doen

Deze dingen kun jij vandaag nog doen voor een betere wereld

Goed, wellicht ben je inmiddels zo ver dat je de stap wilt zetten iets voor de wereld terug te doen. Maar waar de f* begin je? We geven je 10 kleine dingen waar je vandaag mee van start kunt gaan voor een betere wereld. Go!

 1. Kies voor een natuurlijk wasmiddel, zoals Seepje, Marcel’s Green Soap of Ecover.
 2. Kies voor het eerstvolgende kledingstuk dat je koopt voor een duurzame variant.
 3. Neem je eigen lunchtrommel mee in plaats van je dagelijkse boterhamzakje.
 4. Kook vandaag eens vegetarisch/veganistisch.
 5. Neem je eigen zakje mee naar de supermarkt, zowel voor klein brood als voor je losse groenten (sperziebonen, tomaten, champignons etc.).
 6. Pak de fiets, trein, elektrische scooter, Snappcar of benenwagen.
 7. Neem de moeite om je afval te scheiden. Plastic verpakkingen, drinkpakken en blikjes frisdrank mogen bij plastic, oud papier bij oud papier. P.S plastic alternatieven zoals gerecycled plastic, bioplastic (gemaakt van mais, suikerriet of aardappelen) mogen ook gewoon bij het plastic.
 8. Vervang het verzorgingsproduct dat je het meest gebruikt voor een natuurlijke variant.
 9. Boodschappen doen? Koop ten minste één biologische variant van wat je nodig hebt. Is niet per se gezonder, wel duurzamer.
 10. Vervang een plastic item in je huishouden door een duurzamere variant. Denk aan houten wattenstaafjes of een RVS scheermes.
 11. Ruim afval op van de straat, al is het 1 item…
 12. Heb je een tuin of balkon? Koop vogelvoer and feed the animals!
 13. Tuin of balkon? Plant bloemenzaden voor de bijen en vlinders. Bestuiving is een belangrijk onderdeel van ons ecosysteem. Met name in de steden is amper ‘groen’ te vinden, wat bedreigend kan zijn voor de bijen. Gewoon verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Extra: inspireer een ander met één van bovenstaande. Verras je collega’s bijvoorbeeld met een veganistische salade tijdens de lunch op werk. Is toch weer een boterham met kaas of vlees minder. Welke ‘act of kindness’ mist er in dit lijstje? Laat het hieronder weten in een comment!

Leave a Reply